Компютърна грамотност и английски език изучават по операцията „Аз мога в Сливен
Компютърна грамотност и английски език изучават по операцията „Аз мога в Сливен / сн. архив Дарик - Сливен

540 заявления за включване в операцията „Аз мога" са подадени до този момент в Бюро по труда Сливен. Одобрени са 409, останалите се разглеждат. „Не са одобрени по-малко от 10 заявления" - заяви директорът на Бюрото Тихомира Димитрова.  Тя припомни, че няма срок, в който могат да се подават заявления за участие в обученията по схемата.

Европейската програма "Аз мога" финансира 100% обучението на лица,  заети по трудово правоотношение на пълен работен ден, без значение от сферата им на дейност. Те могат да се включат в курсове за придобиване на професионална квалификация или в обучения за повишаване на ключови умения. Попълненото заявление се подава в териториалните бюра по труда, по местоживеене на кандидатите, като след одобрение, желаещите получават ваучер за обучение.  

В Бюро по труда - Сливен са издадени вече 148 ваучера. На 1 март стартира обучение по английски език по тази схема. Хорариумът е 300 учебни часа. Ще се обучават 11 лица до 27 април 2011 г. Вече започна обучение по компютърна грамотност.