Комисар Григоров: Липсва мотив за убийството на таксиметровия шофьор
Комисар Григоров: Липсва мотив за убийството на таксиметровия шофьор / Дарик Сливен

Полицията продължава усилената си работа около убийството на таксиметровия шофьор Живко Димитров, съобщи днес директорът на ОДП-Сливен комисар Христо Григоров. Вчера се проведе втора среща на ръководството на дирекцията и водещите разследването със семейството на убития мъж и колегите му.

Трудността при разкриването на това престъпление идва от липсата на мотива за извършването му, каза комисар Григоров. Ползват се всички възможности на криминалистиката, включително детектор на лъжата, психопортрет на извършителя и т.н. Все още не са пристигнали резултатите от института по криминология от извършените експертизи. Не е намерено и оръжието на престъплението.

Вече са разпитани над 1000 души, казаха още от полицията. Проведени са разпити на всички таксиметрови шофьори от Сливен, криминалният контингент и всички наркомани. Извършват се разпити и във всички районни полицейски управления в региона. Разпитват се и лица в областните дирекции на полицията в Ямбол, Бургас, Стара Загора и други градове, каза още комисар Григоров.

Припомням, че 49-годишният Живко Димитров бе убит по особено жесток начин на 3 януари тази година.