Кметовете на населени места в Община Сливен подкрепят полицая от Бояджик
Кметовете на населени места в Община Сливен подкрепят полицая от Бояджик / netinfo

Кметовете на населени места в Община Сливен подписаха декларация, в която изразяват пълната си подкрепа за действията на полицая на село Бояджик Митко Чавдаров.

„Изразяваме своето възмущение от това, че той получи присъда от Военно-окръжния съд за това, че изпълни своите служебни задължения и направи всичко възможно да изправи пред съда поругателите на националната светиня. Ние питаме защо повярваха на група пияни младежи, а не зачетоха показанията на нашия колега – кмета на село Бояджик Герган Герганов? Защо поругателите на знамето не бяха съдени както се полага на всеки такъв вандал, независимо дали е ром, българин или чужденец?”, пише в декларацията.

Кметовете споделят, че с усилията им да осигурят спокойствие в селата, не може да съществува такова отношение към служителите на реда, защото това създава предпоставка за беззаконие. Те смятат, че младши инспектор Митко Чавдаров заслужава да бъде награден от МВР като съвестен полицай и достоен българин! Сливенските кметове подкрепят и кмета на село Бояджик и призовават всички да развеят трибагреника в защита на Митко Чавдаров.