КАТ глобява на пътя, вече и с нова техника
КАТ глобява на пътя, вече и с нова техника / ОД МВР Ямбол

Два са патрулните автомобили, оборудвани с по 3 камери и 2 безжични микрофона извършват контрол на движението на територията Ямбол и община Елхово. Единият патрулен автомобил е на сектор „Пътна полиция”- Ямбол, а вторият на РУ Елхово.

КАТ глобява на пътя, вече и с нова техника
netinfo

Новата техническа система представлява комплекс от три камери - две на предното и една на задното стъкло на автомобила. Едната от предните камери снима напред, а другата снима вътрешността на автомобила. Двамата служители от патрула са снабдени с безжични микрофони. Камерите снимат в светлата и в тъмната част на  денонощието. Записва се целия процес на проверката. Автомобилите са с вградени GPS устройства.

Екипите са оборудвани с таблети и могат да извършват онлайн проверки по отношение на автомобилите, водачите, необходими документи, платени такси, наличие на  застраховка „Гражданска отговорност” и други.

Патрулните автомобили, снабдени с видеонаблюдение, могат да бъдат разпознати от водачите по поставените жълти стикери в предната и задна част на автомобила. Екипите работещи с тези патрулни автомобили извършват проверки самостоятелно, информират от ОД на МВР Ямбол.

Същевременно продължава провеждането на специализирани полицейски операции по метода “широкообхватен контрол”, както и  контрол на скоростта с технически средства.