Изложба за световния ден на хората със Синдром на Даун откриват в Сливен
Изложба за световния ден на хората със Синдром на Даун откриват в Сливен / Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун

Изложбата "Синдромът на любовта", посветена на световния ден на хората със Синдром на Даун ще бъде открита днес в Сливен. Тя се организира от Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун.

Откриването ще се състои в 12 часа на площада пред общината.

Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун е неправителствена организация основана през 2009 година, работеща изцяло на доброволен принцип. Целта на Сдружението е подпомагане на хората със Синдрома по пътя към пълната реализация на потенциала им и взаимопомощ между семействата при решаване на всякакви проблеми свързани с специални им деца.

Синдромът на Даун е най-често срещаната генетична аномалия. Според статистиката всяка година в България се раждат около 100 деца с нея. За съжаление много от тях биват изоставяни от родителите си, поради незнание и страх от неизвестното. Една от целите, които си поставят е да покажат, че макар да има своите особености, отглеждането на дете със Синдрома носи огромна радост и удовлетворение от всяка малка победа.