/ iStock/Getty Images
Служители на Районно управление и сектор „Пътна полиция“ в Сливен са установили двама водачи, управлявали в насрещното движение на автомагистрала „Тракия“, съобщиха от полицията.

Шофьор „прелетя“ с 248 км/ч по магистрала „Тракия“

На 1 юли в Районно управление-Сливен е постъпил сигнал - видео клип, изпратен от гражданин, за лек автомобил с прикачено туристическо ремарке, който се движи в аварийната лента в насрещното движение.

Той е засечен в 08,53 часа на автомагистрала „Тракия“ в землището на село Дядово с лек автомобил „Опел“. След извършените незабавни издирвателни действия, полицейските служители са установили собственика и водача на автомобила. Той е на 20 години от сливенското село Селиминово.

Съставен му е акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата, като санкцията е глоба в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от управление на МПС.

Пътна полиция: Засилен контрол по магистралите през летния сезон

Отново на 1 юли, служители на сектор „Пътна полиция“-Сливен и участък „Надежда“ са оказали съдействие на ОД на МВР-Стара Загора за установяване на водач, управлявал в насрещното движение по автомагистрала „Тракия“.

Автомобилът е засечен на 30 юни на територията на ОД на МВР-Стара Загора около 21:00 часа. Мъжът е на 32 години от град Сливен. Управлявал е лек автомобил Опел "Астра“.