Гледа се делото срещу Стефан Стефанов, който се опита да извърши обир със заложници в Сливен
Гледа се делото срещу Стефан Стефанов, който се опита да извърши обир със заложници в Сливен / архив Дарик - Сливен

Окръжен съд - Сливен е насрочил за днес делото срещу  Стефан Петров Стефанов, който на 23 март държа за заложници служители на клон на Инвестбанк в Сливен, след опит за въоръжен грабеж. Съдия Мартин Данчев, говорител на Окръжния съд уточни, че делото започва в 9.30 ч. и ще се гледа по съкратената процедура, което означава, че няма да бъдат разпитвани свидетели. Съдия е Галина Нейчева.

Окръжната прокуратура в Сливен повдигна срещу Стефан Петров общо 9 обвинения, най-тежкото от които е за извършения въоръжен грабеж, придружен с опит за убийство на охранителя в банковия офис Станчо Станчев.

Подсъдимият ще трябва да отговаря и за държане на пет заложници, служители на банката, чието освобождаване е поставил в зависимост от изпълнението на определени условия от страна на държавата. Той е привлечен като обвиняем и за незаконно притежаване на боеприпаси - патрони от различен калибър.

При нападението Стефан Стефанов е унищожил имущество на банката и панорамно стъкло на лек автомобил, като и за тези му действия също му е повдигнато обвинение.