Спортист на годината в Сливен
Спортист на годината в Сливен / Дарик Сливен
Гласуването за „Спортист на годината" в Сливен вече е с нов регламент. Точковият актив на спортисти, участвали в  олимпийски и неолимпийски спортове ще бъдат еднакви.

Право да представят номинациите имат само председателя на спортния клуб и/или негов упълномощен представител. Класирането и определянето на 10-те най добри спортисти за 2017 година ще бъде извършено от 9-членна комисия. Това е записано в новия регламент, определящ правилата за „Спортист на годината" в Сливен.

За първи път ще бъдат наградени и три деца с най-високи постижения до 12 години. За треньор на годината ще бъде номиниран личния треньор на най-добрия спортист.

Новост е, че за най-добър отбор от колективните спортове  ако няма мъжки и женски отбор от вида спорт се добавя най- добро класиране на по-малка възрастова група, обясни Силвия Никова, спортният експерт в Общината.

Награда на Сливен за спортист на годината се присъжда ежегодно през месец декември за постигнати високи спортни резултати в рамките на изминалата календарна година.