село Мамарчево
село Мамарчево / община Болярово
Двата центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция и пълнолетни лица с физически увреждания в село Мамарчево отпразнуваха своя втори рожден ден. Гости на тържеството бяха кметът на община Болярово Христо Христов, председателят на Общински съвет-Болярово Атанас Дженков, заместник-кметът Нина Терзиева, секретарят на общината Мария Чанева, както и дългогодишният секретар Ангел Тодоров и кметът на село Мамарчево Марчо Добрев. Присъстваха още и директорът на Дома за стари хора в село Воден Златка Янева, директорът на Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Малко Шарково Дафина Георгиева, управителят на Защитеното жилище за лица с физически увреждания и Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Болярово Марина Танева и специалистът от общинската администрация в социалната сфера Димитрина Кирова.
      
Управителката на двата центъра Миряна Иванова се обърна към всички присъстващи, споделяйки с вълнение за трудностите и радостите през тези така бързо отминали две години, честити празника на присъстващите и изказа горещи благодарности на всеки един – от общинското ръководство, от невероятния екип, на директорките на останалите институции и разбира се, на потребителите, за които те са едно голямо семейство.

село Мамарчево
община Болярово

Поздрав към всички отправи и общинският кмет Христо Христов. Той пожела здраве, оптимизъм и безброй незабравими моменти и да посрещат още много рождени дни заедно. Той поднесе и подарък – кухненски робот, който ще се използва най-рационално в приготвянето на храната на потребителите. Връчи и поздравителен адрес и цвете на управителката.

село Мамарчево
община Болярово


      
  Празничен поздрав с песен и стихове отправиха и потребителите Янка Иванова и Стоян Метаксов. Освен песни, имаше и танци, с които веселието продължи. Гости и домакини се заловиха на право българско хоро. И като на всеки рожден ден, имаше и красива и вкусна торта със свещички и празнична почерпка.
       
Макар и на две години, двата центъра са сред най-новите социални услуги в общината и сред най-търсените не само в областта, а и в цялата страна.