/ /iStock
Окръжен съд Сливен измени мярката за неотклонение от „парична гаранция“ на „домашен арест“ спрямо 45-годишния Йордан Стоянов, обвинен в домашно насилие.

Задържаха мъж за насилие към бившата си съпруга в Сливен

Според обвинението Стоянов е нанесъл лека телесна повреда на бившата си съпруга пред дома и. На първа инстанция му бе наложена парична гаранция от 1500 лева, но след протест на Районната прокуратура се стигна до днешното решение на съда. Пред медиите той коментира, че не е участвал в нападението, а сестрите му са били провокирани от бившата му съпруга да я набият и отрежат част от косата и. Боят той определи като „женски“, а причината е дело за присъждане на родителски права.

„Не съм виновен. Инцидентът стана между сестрите ми и жена ми. Започнаха да се дразнят, тя ги провокира и така стана всичко. Обвинен съм от жена си. Тя казва, че съм ѝ нанесъл два удара, които даже не може да определи дали са шамари или юмрук. Значи, това което е подстригано, то е било за много кратко време. В смисъл отрязали са някаква част от косата и тя след това се е подстригала в смисъл да закрие това, което подстригано. Ми, одрали са я, женски бой, разбира се. Не чувствам вина. Значи тя не трябваше да постъпва така“, заяви Йордан Стоянов. 
БГНЕС