/ ОД на МВР-Сливен
За него постъпката му не е нещо особено, просто е искал да помогне
Комисар Владимир Демирев директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен връчи грамота и награди на 8-годишния Константин Пенков Георгиев за смелата му постъпка при гасене на пожар в село Крушаре, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Сливен

В присъствието на целя състав на Районната служба Демирев изрази своето възхищение от постъпката на смелия второкласник. „За мен е удоволствие да стисна ръката на един достоен младеж", каза Владимир Демирев, особено във времена, когато имаме все по-малко примери на съпричастност.

Четири деца с лъвски сърца: Предотвратиха голям пожар край село в Пловдивско (СНИМКИ)

Благодаря на неговите родители и учители, че са възпитали в това дете чувство за дълг и отношение към другите и обществото. Искрено се надявам неговата постъпка да послужи за пример и на други млади хора в нашата страна”, добави още комисар Демирев.

ОД на МВР-Сливен

Константин Георгиев получи грамота за проявена съобразителност, инициативност и смелост, както и книги, и материали, свързани с професията на пожарникаря. Дежурната смяна даде възможност на детето да опознае отблизо техниката и оборудването, с които пожарникарите гасят пожари и помагат на хората всеки ден.

ОД на МВР-Сливен

Произшествието, при което е участвал малкият Константин, е станало на 16 юли в село Крушаре. В стопански двор, близо до сгради с животни, селскостопанска техника и места за съхранение на фураж, е възникнал пожар, вследствие на запалени супи треви.

ОД на МВР-Сливен

Константин, баща му и вуйчо му са първите, които виждат как пожара се разраства и застрашава да стигне до стопанските постройки. Незабавно с подаването на сигнал до 112 те започват да гасят пожара с помощта на ръчни средства.

ОД на МВР-Сливен

При пристигане на пожарникарите детето продължава да помага до пълното ликвидиране на опасността. „Беше страшно и горещо, пареше, но трябваше да го изгасим”, каза Константин.

ОД на МВР-Сливен

За него постъпката му не е нещо особено, просто е искал да помогне. Той е ученик в НУ ”Васил Левски” в града. Ръководството на Регионалната дирекция "ПБЗН" е изпратило „Благодарствен адрес” до директора на училището.