Днес е делото Мъндев
Днес е делото Мъндев / netinfo

За днес Окръжен съд Сливен определи да се гледа делото срещу шефа на бившата силова групировка „Клуб 777" Атанас Мъндев и още петима обвиняеми за организиране на престъпна група, която се е занимавала с трафик на хора и организиране на проституция.

Причината за поредното отлагане преди няколко седмици бе отсъствието на един сливенски и един софийски адвокат, които са подали молби до съда,  в които са посочили, че са възпрепятствани да се явят, поради ангажираност по други дела на по-горна инстанция, съобщи пред Дарик говорителят на Окръжен съд съдия Мартин Данчев.

От месец май Атанас Мъндев е с мярка за неотклонение домашен арест. Същата мярка имат още двама от групата, а други двама са на свобода под парична гаранция. Мъндев бе задържан в началото на юни 2008 г. в Сливен в присъствието на представители на Националната следствена служба /НСлС/.

По искане на комисията „Кушлев" бе наложен запор на имуществото на Мъндев, а Окръжен съд отне на 1 август 2008 дялове и имоти от него и семейството му сред които 1/2 идеална част от къща в кв. "Клуцохор", заведението на главната улица, един апартамент в квартал "Българка" и имот в еленското село Бялковци.