Дирекорът на ДАИ-Сливен решава дали да се яви на  конкурс за началник на областен отдел
Дирекорът на ДАИ-Сливен решава дали да се яви на конкурс за началник на областен отдел / netinfo

„Все още обмислям възможността да се ява на конкурса, обявен от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" за началник на областната структура на агенцията", коментира пред Дарик директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация" в Сливен Иван Султанов.

Тази процедура е следствие от одобрените от МС структурни промени в Устройствения правилник на агенцията, обнародвани на 15 декември 2009 г. С приетите изменения броят на дирекциите е намален от 33 на 4, а досегашните 27 регионални дирекции са преобразувани в областни отдели, съобщават от пресцентъра на институцията.

Досегашната длъжност директор на Регионална дирекция „Автомобилна администрация" е трансформирана в началник на областен отдел. Тази промяна налага провеждането на конкурси за ръководители на областните структури на агенцията, като всички досегашни директори ще имат възможност да се явят на тях.

 Чрез конкурсите се цели да се даде възможност на повече квалифицирани кадри да заемат тези ръководни постове. Това е част от политиката на новото ръководство на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за подобряване на качеството и ефективността на работата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация".