Дете почина след побой, нанесен от майка му
Дете почина след побой, нанесен от майка му / netinfo

3-годишно момченце почина след побой, нанесен от майка му, съобщават от ОДП- Сливен. Детето било прието в Центъра за спешна медицинска помощ с черепно-мозъчна травма на 17 юли след 15 часа и починало преди обяд на 18 юли. Малкият Божидар е заведен в болницата от майка си - 19-годишната М.Х. от с.Злати войвода.

Тя е от ромски произход, има четири деца и живее на семейни начала със свой приятел. Най-напред тя твърдяла, че синът й е ударен от друго нейно дете, което е на четири години. Разследването доказало, че силата, с която са нанесени ударите, не може да е на малко дете. Тогава майката направила самопризнания, че удряла детето по главата с дървена дъска заради плача му. То получило гърчове и започнало да повръща. На следващия ден отново го удряла.

В Центъра за спешна помощ се обадил работодателят на майката. Детето било преместено в реанимация, където по-късно починало. Жената е задържана. Децата й, най-малкото от които е на два месеца, са под полицейска закрила. Очаква се грижите да тях да поеме Агенцията за закрила на детето.