сливенско училище
сливенско училище / НУ Васил Левски
Родителите и Общественият съвет при начално училище "Васил Левски" Сливен  възнамеряват чрез дарения да разширят сградния фонд на учебното заведение, за да осигурят изграждането на недостигащите три класни стаи. За целта е създадена дарителска сметка за набиране на средства. По този начин те се надяват да предотвратят сливането на началното училище с основно училище "Д-р Иван Селимински" и осигуряване едносменен режим на учениците. Сливането е част от плана за оптимизация на училищната мрежа в Сливен.Планът за разширяване на учебното заведение е готов и одобрен от Националния институт за недвижимо културно наследство и входиран в община Сливен.
 
В момента училището има 9 напълно оборудвани класни стаи, необходимо е изграждането на още три, които да осигурят самостоятелни класове за 12 -те паралелки.
 
Според родителите и училищното ръководство планът за сливане на двете учебни заведения е неоснователен. Трето училище "Д-р Иван Селимински" не разполага с необходимата база, за да събере собствените ученици и да осигури класни стаи за трите допълнителни класа, които сега се обучават в училище "Васил Левски". Общият брой на паралелките в двете училища е 37, а класните стаи -34.
 
В писмо до държавните иституции, сред които министърът на образованието и националният омбудсман, и местните власти учители и родители настояват да се проведе обществен дебат по плана за оптимизация на училищната мрежа, а начално училище "Васил Левски" да се запази като самостоятелно учебно заведение.