пешеходна пътека
пешеходна пътека / iStock/Getty Images
Небрандирани автомобили на полицията в Сливен следят за нарушения на пешеходни пътеки в първия учебен ден, съобщиха от областната полиция. За половин час днес са съставени над 10 фиша за неправилно паркиране в района на детска градина в сливенския квартал „Дружба”.

На първия учебен ден: Шофьор блъсна момиче в Русе

Полицейски екипи следят за отдаване на предимство на пешеходни пътеки, неправилно паркиране върху или в близост до пешеходните пътеки, като и правилното поведение на пешеходците. Извършва се контрол на най-натоварените пътни участъци в общинските центрове на областта.

През вчерашния ден с небрандиран автомобил, в рамките на един час, полицейски екипи са заснели 19 нарушения на две пешеходни пътеки в град Сливен. Нарушителите ще бъдат санкционирани, като глобата е в размер на 100 лева и отнемане на 8 контролни точки.

Шофьор блъсна дете във Врачанско

От Териториална полиция към ОДМВР-Сливен са изготвили предписания към общините за констатирани нередности във връзка с пешеходни пътеки, които не са достатъчно видими за участниците в движението, липса на пътни знаци и маркировка, необходимост от изграждане на изкуствени неравности и поставяне на предпазни ограждения пред входовете на детски градини и училища.
БТА