/ iStock/Getty Images
Четири нови случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в община Сливен, съобщиха от Областна администарция.

Извършени са 115 проверки за спазване на карантината в Сливенско

Трима от заболелите са жители на града, един - на малко населено място. Възрастта им варира от 25 до 79 години.  Най-възрастният пациент - самотноживееща жена от Сливен, е в по-тежко състояние и е приета в инфекциозното отделение на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Още двама от заболелите са хоспитализирани, един е на домашно лечение, по данни на РЗИ. Случаите не са свързани. Няма данни инфектирането да е станало в семейно огнище или на работното място. Епидемиологичните проучвания продължават.

Един нов случай на коронавирус в Сливенско

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в Сливенска област са 64, както следва: 36 са в община Сливен - 31 от болните са жители на града, 21 са в община Нова Загора - 14 са от града/, в община Твърдица и община Котел случаите са съответно 5 и 2.

Нови 10 жители на областта са поставени под домашна карантина и общият брой на карантинираните към момента възлиза на 171 души. Отпаднали от карантина, от началото на епидемията, са 8 996 души.

Рискът от разпространение на коронавируса на територията на Сливенска област все още съществува. Това налага да се спазват всички разпоредени от здравния министър противоепидемични мерки.