Четири деца и младежи ще бъдат подпомогнати със средства от благотворителна кампания
Четири деца и младежи ще бъдат подпомогнати със средства от благотворителна кампания / Дарик Сливен, Архив

Четири деца и младежи от Ямбол да бъдат подпомогнати със средства от благотворителната кампания на община Ямбол «Подай ръка - спаси живот». Това реши днес на свое заседание Общественият съвет към кампанията.

Четири хиляди лева ще получат родителите на тригодишния Данаил Димитров. Детето страда от генетичтно заболяване и ежемесечната сума за закупуване на медикамент възлиза на близо 2000 лева. Поисканата сума е достатъчна за два месеца, тъй като в момента тече процедура по това  лекарството да влезе в списъка на Здравната каса, което ще намали с близо 1500 лева на месец цената му. Александър Димитров ще получи 2000 лева за рехабилитация. Младежът се възстановява след тежко падане. Общественият съвет остава в готовност, при необходимост да гласува и допълнителни средства за Александър.

С 500 лева ще бъдат подпомогнати родителите на десетгодишната Цветелина Георгиева Георгиева. Със сумата ще бъде обезпечен престой на придружител на Цветелина в болница. Детето страда от епилепсия.

Родителите на шестгодишната Шерифе Яшар ще получат 2000 лева. Детето вече бе подпомогнато веднъж от кампанията за успешна операция по премахване на тумор от гръбначния мозък. Предоставената сега сума е за необходима втора операция, по окончателно изчистване на остатъците от образуванието.

Общо гласуваните средства за подпомагане на нуждаещи се възлизат на 8500 лева, което е половината от събраното през предходната кампания.

Продължава и приемът на заявления за тежкоболни деца и младежи.