Бум на телефонните измами в Сливенско
Бум на телефонните измами в Сливенско / Община Стралджа, Архив

Само за ден в полицията са подадени 8 сигнала за телефонни измами, информират от Областна дирекция на МВР в Сливен. Един от тях е успешен.

Възрастна жена от Сливен е дала сумата от 1500 лв.  Измамата е по добре познатата схема с пострадал роднина, който се нуждае спешно от пари за лечение или за подкуп на длъжностно лице, за да се избегне наказание.

От полицията препоръчват:

При подобни обаждания - Не правете предположения! Не назовавайте имена! Изчакайте сами да ви се представят!

ОДМВР-Сливен за пореден път се обръща към гражданите да бъдат изключително внимателни, когато получат обаждане по телефона от техен роднина, който е пострадал и има спешна нужда от пари.

Полицията предупреждава гражданите, търсещи работа през ел.сайтове и печатни издания и са оставили координати за връзка, че е възможно да бъдат наети от телефонни измамници с цел прибиране на парите. Да бъдат наети за така наречените „мулета”.

Ако сте публикували съобщение, че търсите работа е възможно да Ви се обадят, за да  Ви наемат да пренесете важни документи. Обещаното заплащане е от порядъка на 50-100 лева. По този начин вие несъзнателно ставате съучастник в престъплението.

КОЛКОТО И ДОСТОВЕРНО ДА ВИ СЕ СТРУВА :

ПЪРВО ДА СЕ ОБАДЕТЕ НА РОДНИНАТА, ЗА КОЙТО СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ Е В БЕДА!!!!!!

НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА РЪКА !!!!!!!!!!!