БЧК Сливен събира пари за „Топъл обяд
БЧК Сливен събира пари за „Топъл обяд / netinfo

За седма поредна година стартира Коледната благотворителна кампания на Българския Червен кръст за осигуряване на безплатен обяд на деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци, деца на самотни родители.

До 4-ти януари 2016 г.гражданите ще имат възможност да направят дарения в благотворителните кутии на БЧК, разположени в магазините"Кауфланд" в кв. „Българка" и до Автогара - Сливен.

Финансовите постъпления ще бъдат предоставени за програма "Топъл обяд", по която БЧК от 1 декември 2015 г. осигурява безплатен обяд за 30 деца от Сливен. За техния подбор подкрепа оказаха училищата от Сливен. Трапезарията се реализира за десета поредна година и ще продължи 60 учебни дни в рамките на месеците декември, януари, февруари и март в заведение „Оранж" - Сливен.

От 20-ти декември доброволци на Младежкия Червен кръст ще оказват съдействие на клиентите при получаване на покупките след маркирането им от служителите на касите. Желаещите ще имат възможност да направят дарение в касичките с отличителните знаци на Червения кръст. Събраната сума ще се използва целево по програмата „Топъл обяд".

„Прегръдката не убива. Дискриминацията - да" - това е мотото, под което ще протече АНТИ-СПИН кампанията на БЧК и тази година. Тя е посветена на информирането на младите хора за начините за предпазване от инфектиране с HIV и на борбата със стигмата и дискриминацията към хората, живеещи с вируса и СПИН.

Младежи от много клубове на БМЧК - област Сливен ще заявят своята позиция за отговорно поведение, с цел предпазване от заразяване, както и своята подкрепа за хората, живеещи с този проблем. Раздаване на информационни материали и презервативи, окачване на червени лентички, или изрисуването им на ръката, изготвяне на табла и плакати, презентации и лекции са част от дейностите, предвидени от младежките клубове. Доброволци ще призоват гражданите към съпричастност и в централната част на града.