6 ямболски бензиностанции затворени, проверките продължават
6 ямболски бензиностанции затворени, проверките продължават / Дарик Сливен

Шест бензиностанции в област Ямбол все още нямат изградена дистанционна връзка с Националната агенция за приходите. Eкипи извършиха 6 проверки на  обекти, търгуващи с течни горива. 3 са запечатаните бензиностанции, другите 3 сами са спрели дейност в изчакване на свързване на фискалните си системи с НАП, съобщиха от приходната администрация.

Съставени са 2 акта за установени административни нарушения. Проверките продължават като предстои да се установи дали спрелите сами работа бензиностанции вече са изпълнили изскванията на приходната администрация.

Новото законово изискване за свързване на касовите апарати, бензиноколонките и резервоарите вече беше гласувано на първо четене от парламентарната комисия по бюджет и финанси. Предвижда се след окончателното приемане на промените в законодателството, резервоарите, бензиноколонките и касовите апарати на всяка бензиностанция да се свържат в обща електронна система, която да подава данни в НАП.

 По този начин ще се изпраща подробна информация за количеството налично гориво в обекта, за отчетеното като продадено на колонките и за натрупания оборот.