45 години гимназия Мария Кюри
45 години гимназия Мария Кюри / netinfo

45 години отбелязва Професионална гимназия по електроника и електротехника “Мария Кюри” в Сливен. Тържествата ще протекат в два дни, съобщи за Darik.News директорът на училището Петър Маринов.

В актовата зала на елитната гимназия днес от 14.00 часа ще се проведе Тържествен педагогически съвет, който ще бъде открит с водосвет. На него ще присъстват бивши и настоящи преподаватели, които ще бъдат запознати с настоящето и бъдещето на професионалната гимназия, уточни Маринов. Поканени за участие са експерти от Регионалния инспекторат в Сливен, представители от общинска и областна администрации и народни представители.

Утре мероприятията продължават с концерт-спектакъл, който ще започне в 10.00 часа в Драматичен театър „Стефан Киров”. В професионалната гимназия по електроника и електротехника се обучават 753 ученика, разпределени в 33 паралелки.

Специалностите, в които се подготвят младите специалисти са съобразени с нуждите на пазара, информира Маринов и добави, че учениците се подготвят в сферата на микропроцесорната техника, компютърна техника и технологии, електрически инсталации, радиотехника и телевизии и електрообзавеждане на производството.