30 акта за каруци, движещи се из града са съставили полицаи за седмица
30 акта за каруци, движещи се из града са съставили полицаи за седмица / Димитър Михов

117 нарушения за неправилно паркиране и престой са констатирани от полицейски служители в Сливен от 3 до 9 август, за които са съставени фишове на водачите. Работи се по 8 сигнала за нарушения на ЗДвП, подадени от граждани.

170 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани при специализирана операция, проведена от 7 до 9 август на територията на областта. Акцията е насочена срещу водачи, употреби алкохол и неправоспособни. Проверени са 357 автомобила и 380 лица. Съставени са 18 акта и 134 фиша. Установени са 7 неправоспособни и четирима с алкохол. Образувани са две бързи производства за употреба на алкохол над 1,2 промила и за неправоспособност.

За периода 3-9 август мобилните камери са заснели 174 нарушения на скоростта на територията на ОДМВР-Сливен.

За месец юли служители на група „Охрана на обществения ред” към Районното управление на МВР - Сливен са съставили 30 акта на каруци, нарушили Наредбата на община Сливен за забрана за движение в централата градска част, за липса на престилки, за престой в градски тревни площи и за липса на необходимата регистрация.

Продължава  работа по пакета от спешни мерки на ОДМВР - Сливен, целящи  максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство  и грубото паркиране на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата на ел.адрес sliven@mvr.bg. Сигналът трябва да съдържа снимка на нарушението, дата и час, място на нарушението (независимо дали това е видно от снимковия материал) и телефон за връзка с лицето, подало сигнала.