206 абсолвенти получиха дипломите си в Сливен
206 абсолвенти получиха дипломите си в Сливен / община Сливен

206 абсолвенти  от Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив получиха дипломите си. Това стана на тържествена церемония в зала „Зора" в Сливен.

През 2016 г. се дипломират 55 магистри в четири специалности - „Финанси и банково дело", „Мениджмънт на човешките ресурси", „Счетоводство и одит" и „Стопанско управление". От тях 35 са с отличен успех. Във випуска бяха връчени  пет златни, пет сребърни и три бронзови медала. Останалите отличници получиха диплом и значка.

Абсолвентите, които завършиха степен „бакалавър" в специалност „Стопанско управление" са 151.  От тях 67 са отличниците. Отличените от тях получиха два златни, три сребърни и два бронзови медала , а останалите 60 -  диплом и значка.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности на община Сливен Пепа Чиликова присъства на връчването на дипломите и поздрави абсолвентите. Тя прочете поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. В него Радев поздравява всички преподаватели и абсолвенти  с празничното събитие, на което бяха връчени дипломите на випуск`2016.

„ Днес е доказателството, че с упорит труд се постигат високи резултати и макар и да е имало трудни моменти, усилията са си стрували. За мен е гордост, че в нашия град се дипломират поредните висшисти със степен бакалавър и магистър!  Убеден съм, че всеки един  има нужната подготовка, за да приложи своите знания и да открие попрището, в което ще бъде най-добър. Искрено пожелавам да се реализирате в България и дадете своя принос за развитието на Сливен.  Пожелавам на всички завършващи да бъдат здрави и устремени за постигане на много успехи в своя път на професионална реализация! Сигурен съм, че можете и знаете как!", пише в поздравителния адрес.