„Цветен камертон" на 16 и 17 април в Сливен
„Цветен камертон" на 16 и 17 април в Сливен / Дарик Сливен Архив
И тази година Сливен ще бъде сцена за талантливи млади изпълнители на популярна музика от цялата страна. Конкурсът „Цветен камертон“ по традиция се провежда около празника Цветница. Днес и на 1 април ще се проведе 15-то му издание. Неговата цел е да утвърждава у младите хора интерес към най-доброто от българската и световна популярна песен, а  също така да даде възможност за изява в областта на популярната музика.
 
73 деца са заявили участие в националния конкурс. Участниците са разпределени в 4 възрастови групи. Първата група е за деца от 5 до 8 години, втората - от 9 до 11, третата - от 12 до 14 и четвъртата възрастова група - от 15 до 17 години. Изпълненията на младите таланти ще бъдат на сцената на зала „Сливен“.
 
Председател на журито е композиторът  Хайгашод Агасян, а членове са певиците Теди Кацарова и Нора Караиванова и композиторът Светослав Лобошки.
 
Организатори на конкурса са Община Сливен, ЦПЛР - Детски комплекс - Сливен, Военен клуб - Сливен и Школа за поп и рок изпълнители „Ритъм“ при Военен клуб - Сливен.