11 коня и куп награди за техните жокеи в Стралджа
11 коня и куп награди за техните жокеи в Стралджа / Община Стралджа

 

 

11 коня участваха в надпреварата на 1800 и 2000 метра в Стралджа. Първи се класира Милен Гочев, втори и трети са Димитър Михалев и Милчо Атанасов.

 

Във втората група най-добре се представи Фламинго от конната база в Стралджа с жокей Юлиан Сергеев, на второ място се нареди Атанас Митев и на трето отново представител на конната база - Стоян Тодоров с кон Перла.

 

Грамоти и парични награди заедно с поздравления от името на кмета Митко Андонов връчи Иван Иванов, зам.кмет.

 

При изложбата на амуниция претендентите за първото място не липсваха. Най-богата и бляскава, „като слънце”,както я определиха зрителите, беше тази на Константин Енчев Кремъков с кон Нела. Амуницията е дело на стралджанския златен майстор Ганчо Димитров.

11 коня и куп награди за техните жокеи в Стралджа
netinfo

В младежкия екип на Константин бяха още Жечко Вълчев и Янко Стоянов и тримата с народни носии в чест на обичания и почитан празник. Първо място беше отредено и на госта от Иречеково Стефан Дончев, който получи първите поздравления от кмета на селото Николай Савов.

 

С награди си тръгнаха Веско Петров и Здравко Толев за второ място и за трето - Куни Пенев и Георги Генов.

 

Заедно с множеството стралджанци и почитатели на конете от близките села Тодоровден в Стралджа  наблюдаваха  и група руски поданици, които не пестиха добрите думи за състезателите.