Животът на Пепа Таракчиева
Животът на Пепа Таракчиева / netinfo

При изключителен интерес премина представянето на стихосбирката „Животът” на сливенската поетеса Пепа Таракчиева. В книгата са включени около 50 стихотворения, разделени в три цикъла- „От шепите ми се изтича лятото”, „Пеперуда с теменужени криле” и „Тогава, когато”.

"Стиховете са писани в продължение на 20 години и в тях всеки може да открие нещо за себе си, защото пиша за любов, за раздяла, за родителите си и любимия Сливен". Това каза пред Дарик авторката, която мнозина помнят от предаванията в местни радиостанции – „Пред камината „ и „О, спомняте ли си госпожо?” . Тя беше и преподавател по български език и литература в гимназията по електротехника в Сливен. Сега Пепа Таракчиева живее и работи в София. "През последните години преминах през много изпитания-сериозно се разболях, загубих родителите си, разделих се с мъжа, когото обичах. Това промени мирогледа ми, направи ме по-добра и сега смятам, че дребните радости са най-важни. Трябва да се обичаме и да сме благодарни, че можем да се радваме на живота", споделя Таракчиева.

Поетесата Петя Александрова представи стихосбирката пред приятели и почитатели на Пепа в пълната зала “Май”. Редактор на книгата е Драгомир Шопов, съставител- Жанет Бурлакова, художници на илюстрациите са Силви Басева и Петър Савов. Стихосбирката „Животът..” е издадена от клуб „Юнеско „Леонардо да Винчи”-София, с финансовото съдействие на Община Сливен.