Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / пресцентър, БСП
"Управляващите се подиграват с бедността и неволите на хората. Толкова много обиди за толкова кратко време никой не е произнасял. За един ден нарекоха протестиращите сестри - психически нестабилни, терористки, никои, провокаторки, шантажистки. Не можели да се съобразяват с исканията само на едно съсловие. Не едно съсловие, а 74 % от българите искат болниците да не са търговски дружества. И с тях ли не можете да се съобразявате?" Това заяви в Силистра лидерът на БСП Корнелия Нинова, която участва в работата на общинската отчетно - изборна конференция на БСП, съобщиха от партията.

Тя допълни, че в две трети от европейските държави ДДС на лекарствата е с намалена ставка.

Нинова: Медицинските сестри слушат само лъжи


"И европейска държава ли не искате да бъдем. Не можел да се променя здравноосигурителният модел, а може българите да доплащат най-много за здраве в целия Европейски съюз. И вечната опорна точка на ГЕРБ - не политизирайте въпроса. Ами нали приемането на бюджета е политически акт, промяната на Закона за лечебните заведения е работа на парламента, а там се прави политика. Минималната заплата се предлага от управляващата партия и се гласува от депутатите. Ако ГЕРБ не са партия, а клуб по интереси, то ние сме партия - избрана, за да прави политика, в това число и здравна", коментира още Нинова.

На отчетно-изборните конференции на БСП в цялата страна се обсъждат наболели въпроси в здравеопазването, образованието, икономиката и доходите, уточняват от партията.