Животни изгоряха в пожар в Осенец, баба с внуче се спасиха
Животни изгоряха в пожар в Осенец, баба с внуче се спасиха / Радка Минчева

Домашни животни изгоряха в пожар, а възрастна жена и 7-годишното й внуче са се измъкнали от дома си, минути преди огънят да обхване сградата. Това е станало в разградското село Осенец днес следобяд. Две пожарни коли гасиха пламъците на жилището на ул. "Ивайло"18. Според огнеборците причината за пожара е късо съединение в елинсталацията на селскостопанска постройка.

Пламъците тръгнали от плевнята - разказва съседката Цонка Лекова.

и като поглднах ей тоя ъгъл на плевнята им пламна нагоре, ама много бързо се разпростря.... Веднага се обадих на 112. Видях само нея и малкия й внук.

Животни изгоряха в пожар в Осенец баба с внуче се спасиха
netinfo

60-годишната Маринка Георгиева и седемгодишният й внук Симеон се измъкнали от къщата, преди огънят да стигне до нея. В пламъците изгорели 2 големи прасета, 9 новородени, 3 заека. обгорял и кон, който съседи извели на улицата, още преди да дойдат двете пожарни коли. Изгорели и 200 кв .м покривна конструкция и неустановен брой бали.

Животни изгоряха в пожар в Осенец баба с внуче се спасиха
netinfo

Според комшиите е съществунала опасност и за техните домове.

...вятърът духа и ще запали, селото ще изгжори тука. Вятърът вей надолу и нагоре. Плевнята пламнала, комшийката видяла. Аз разбрах, че от кабела се е запалило, от тока, дало накъсо, дали е тъй, дали не е, не знам ама. ..голяма мъка, не го пожалавам на най-големия си душманин. На, тез пожарникари никак не им е лесна работата.....Те довечера нямат къде да легнат.

Животни изгоряха в пожар в Осенец баба с внуче се спасиха
netinfo

В пламналата къща живеели общо пет човека, възрастната жена, сина, снахата и двамата внуци. В момента на инцидента бабата била сама с малкото момче. Те бяха прегледани от медиците от пристигналата линейка.

Животни изгоряха в пожар в Осенец баба с внуче се спасиха
netinfo