Жители от с. Средня искат ревизия на кметството, съмняват се за злоупотреби
Жители от с. Средня искат ревизия на кметството, съмняват се за злоупотреби / netinfo
Над 30 жители на община Шумен потърсиха съдействие от кмета Красимир Костов по време на приемния му ден. Част от гражданите поставиха обществени проблеми, други потърсиха помощ за решаване на лични въпроси.

Представители на с. Средня поискаха от Красимир Костов да поднови ревизията в кметството, както и да бъде проверено финансовото състояние на читалището и собствеността на земите на училищното настоятелство. Те изразиха съмнение за злоупотреби, тъй като предходната ревизия е била спряна.

Жители на квартала около пазара поискаха да бъде възстановена пешеходната пътека срещу “Астра център”, тъй като според тях това е по-удобното място за пресичане на булеварда. Те се оплакаха, че на кръстовищата зелената светлина свети едновременно за пешеходци и за завиващи превозни средства, които не дават предимство на гражданите.

Поставен бе въпрос и за откриване пазар за животни. Красимир Костов заяви, че в момента се проучват възможностите за отреждане на терен за тази цел.

Шуменци се оплакаха и от отношението на общински служители, които са демонстрирали незаинтересованост към проблемите им. Приемната на Красимир Костов продължава.