Започнаха репетициите по най-новото заглавие на шуменския театър
Започнаха репетициите по най-новото заглавие на шуменския театър / netinfo

Репетициите по най-новото заглавие в афиша на Драматично-кукления театър "Васил Друмев" в Шумен започнаха вчера. Спектакълът „Към пропаст" от Иван Вазов, чиято премиера предстои на 25 септември, беше пренесен на голяма сцена, като интересният му декор, вдъхновен от сценографа Диляна Асенова, не остана незабелязан.

Постановката е дело на популярния български режисьор и директор на МГТ „Зад канала" Бина Харалампиева, чиито дългогодишен опит и задълбочен поглед обещават едно незабравимо театрално потапяне през есента. Спектакълът „Към пропаст" е със специалното участие на популярните актриси Теодора Духовникова и Василена Атанасова в ролите на еврейката Сара и царица Теодора. В своята игра те ще бъдат подкрепени от по-голямата част от трупата на театъра: Милен Димитров, Васил Грънчаров, Илия Раев, Стефан Сотиров, Кольо Стайков, Александра Михайлова, Стефани Лечева, Миглена Стоева, Елена Атанасова, Таня Алваджиева, Валентин Ченков и Димитър Атанасов.

Паралелно с активния творчески процес продължава и поредицата от гостувания на „Агенти" по Дейвид Мамет. След Свети Влас и Смолян, утре от 19:00 часа спектакълът ще бъде поставен в града на хумора и сатирата - Габрово.

В същия ден „Чер хайвер и леща" от Луиджи Скарничи и Ренцо Тарабузи гостува от 19:00 часа в Драматично-куклен театър - Силистра.

За нетърпеливите театрални зрители на 3 септември от 19:00 часа спектакълът „Волпоне" от Бен Джонсън на Сатиричен театър „Алеко Константинов" ще бъде представен на шуменска сцена. Цяло съзвездие от любими актьори ще зарадва публиката в голямата зала на театъра: Георги Мамалев, Димитър Живков, Мартин Каров, Стефан Щерев - Чечо, Антон Радичев, Нона Йотова, Жанет Иванова, Михаил Сървански, Добрина Гецова и Кирил Ефремов. Разкрита е предварителна продажба на билети.