/ iStock/Getty Images
37-годишен жител на село Капитан Петко е задържан в полицейското управление в Шумен за хулиганство срещу заместник-председател на изборна секция. Това съобщиха от ОДВМР-Шумен

Малко след 10 часа полицейски служител, ангажиран с охрана на секция в селото подал сигнал на мобилен екип за възникнало напрежение в помещението за гласуване. По негови данни между жител на селото и член на секцията възникнал спор на висок тон. На място веднага е пристигнал подвижен екип.

Изяснено е, че в секцията е влязъл да гласува 37-годишен жител. Докато си изчаквал реда за гласуване чул, че заместник-председателят на комисията прави забележка на друг гласоподавател, който придружава майка си и ѝ давал указания как да гласува.

11.96% е избирателната активност в страната


Мъжът му казал да не прави забележки на хората в селото, обменили си реплики, след което 37-годишният ударил шамар на заместник-председателя на избирателната комисия. Той е напуснал помещението и се е отправил в неизвестна посока.

Извършителят е установен и задържан за срок до 24 часа в РУ-Шумен. След задържането му е осигурена възможност да упражни своя вот.