/ БТА
От Централната избирателна комисия (ЦИК) взеха решение за 56 от общо 10 516 секционни избирателни комисии в страната да бъде преустановено гласуването с машини и да се премине на гласуване с хартиени бюлетини. Новите 10 са в район Видин. Към 14.00 часа устройствата, които не работеха, бяха с десет по-малко - 42.

Една от последните секции, в която е взето това решение, е в Брестовене, изборен район Разград.

В тези секции се включват и 5-те, за които още късно снощи стана ясно - Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково. Това каза зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Проблеми с машините за гласуване в части от страната и чужбина

Около 11:00 ч. ЦИК реши районните избирателни комисии да преценяват и със свое решение да определят кои секционни избирателни комисии ще минат на гласуване с хартиени бюлетини.

До момента към Централната избирателна комисия има изпратени решения от РИК-Бургас за 1 секция, от 25 РИК София за 1 секция, от РИК-Враца за 1 секция и от РИК-Плевен за една секция.

България избира 46-ото Народно събрание

Извън страната до момента има подадена информация за една машина в Испания, която за кратко е спряла да работи, но след това е продължила и за една машина в Турция, но в секцията има второ устройство, така че продължава гласуването с него.