/ iStock/Getty Images
Шуменски криминалисти задържаха двама мъже за притежание на наркотични вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

След получена информация, около 12.30 часа вчера, на ул. "Софийско шосе", на входа на Шумен, за проверка бил спрян водач на лек автомобил "БМВ" с шуменска регистрация. Зад волана бил 47-годишен мъж от село Изгрев. С него пътувал 20-годишен жител от същото село.

След претърсване в автомобила са намерени пликове със 120 грама метамфетамин и с около 80 грама марихуана. При последвало претърсване в дома на 47-годишния мъж в село Изгрев са намерени и иззети два пистолета, единият със заличени номера и надписи, а другият - марка "Кузей". Иззети са и два пълнителя с общо 33 боеприпаси, 9х19мм. В обитавана от мъжа квартира в Шумен криминалистите иззели още две огнестрелни оръжия - един пистолет със заличени номера, а другият - марка "Кузей", двата с пълни пълнители с боеприпаси.

Полиция и антитерористи издирват тежковъоръжен мъж в Сърница (СНИМКА)

Двамата мъже, които са криминално проявени, са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. 47-годишният е осъждан за контрабанда на високорискови наркотични вещества и бягство от затвора, а 20-годишният е съден за палеж.

Работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 354 А, ал. 1 от НК продължава под надзор на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.