Kнигите и четенето дадоха старт на националното състезание по дебати в Шумен
Kнигите и четенето дадоха старт на националното състезание по дебати в Шумен / Dariknews.bg
Шумен ще е домакин на национално състезание по дебати „Шумен WSC 2017“ от 22 до 24 септември. То се провежда за втора поредна година, като преди години в Шумен пак е имало подобни турнири по дебати.

Организирано е от Клуб Дебати Шумен, Интеракт, Градски Ученически Парламент и е с подкрепата на Младежки Дом Шумен, Община Шумен и ППМГ "Нанчо Попович", както и Асоциация Дебати София, към която членуват почти всички клубове в страната. Организирано е почти изцяло единствено от ученици, като нашите учители са тези, които повярваха в нас, и в това, че ние можем да направим такова мащабно събитие сами.

Kнигите и четенето дадоха старт на националното състезание по дебати в Шумен

Главни организатори са Мира Радославова от ППМГ и ГУП (нейн учител по дебати Надежда Цочева) и Христомир Каменов от ПГПЧЕ и Интеракт.

"Шумен World Schools Championship 2017" е насочено към начинаещи дебатьори - ученици (повечето национални турнири не са такива, като на тях могат да взимат участие и студенти, които са по-опитни) и е както със съзтезателна, така и с образователна цел. Поради тази причина е и в стил "World Schools"/"Световни Училища" - стил подходящ за неопитните дебатьори.

Трима ученици от Шумен в Националния отбор по дебати

Ще има 24 отбора, като всеки отбор се състои от 3-ма души. Поканени са 15 съдии. Около 20 доброволци ученици ще помагат за безпроблемното провеждане на турнира. Общо над 100 присъстващи лица.

Откриването е в петък в Младежкия дом, в събота състезанията ще се проведат в ППМГ, а  полуфинал, финал и закриване ще бъдат в неделя отново в Младежкия дом. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.