За шест дни ще бъде прекъснато движението по жп-прелеза между гарите „Хан Крум и Търговище
За шест дни ще бъде прекъснато движението по жп-прелеза между гарите „Хан Крум и Търговище / Дарик-Шумен, архив

За шест дни ще бъде прекъснато движението по жп-прелеза между гарите „Хан Крум" и Търговище, съобщиха от общинската администрация.

Движението на автомобили ще бъде изцяло прекъснато от 20 до 16 часа на 26 декември. Причината е подмяна на съществуващата прелезна настилка с еластично покритие и ремонтните работи на ж.п. прелеза.

Жителите на съответните селища са уведомени за прекъсването на движението. Пътят ще бъде сигнализиран със съответните знаци.

Утре в Търговище ще бъде посланикът на Украйна Микола Балтажи Борислав Курдов

Извънредният и пълномощен посланик на Република Украйна у нас Негово превъзходителство Микола Балтажи ще посети утре Търговище, съобщиха от общинската администрация. Той ще бъде придружен от първия секретар на украинското посолство Марк Мартинов. Предвидена е пресконференция с медиите.

Н. Пр. Микола Балтажи ще се срещне с кмета на община Търговище Красимир Мирев, допълват от администрацията.

Посланик Балтажи е кандидат на историческите науки, с богата дипломатическа кариера. Бил е пълномощен министър в Посолството на Украйна в Германия, в Словения, първи секретар на поста съветник в Литва. Старши научен сътрудник в Института по световна икономика и международни отношения към Украинската академия на науките, допълват от администрацията.