Върнаха делото за подкуп за доразследване
Върнаха делото за подкуп за доразследване / DarikNews.bg, архив

Шуменският окръжен съд върна за доразследване делото за подкуп, по което обвиняеми са общинският служител Данаил Данчев, бившият главен експерт на квартал „Дивдядово" Сергей Методиев и бизнесменът Николай Христов.

По време на днешното съдебно заседание бе разпитан свидетел и бяха разгледани нови доказателства във връзка с обвинението срещу Христов за данъчни престъпления. Пред съда свидетелят Елица Маринова, която е водила счетоводството на някои от фирмите, представлявани от Христов, даде показания и обясни че не контактува с подсъдимия от 2011 година.

Прокурор Димитър Арнаудов отправи искане съдебното производство да се прекрати и да се върне на досъдебна фаза за доразследване, както и да се издири Атанас Александров, собственик на една от фирмите, представлявани от подсъдимия Христов.

Адвокатите на тримата подсъдими се изказаха остро срещу искането на прокуратурата. Според тях, делото не трябва да се връща за доразследване.

Прокурор Арнаудов обясни, че като обвиняеми за данъчно престъпление иска да привлече и Александров, и счетоводителката Елица Маринова.

След кратко заседание съдия Румяна Райкова уважи искането на обвинението и върна делото за доразследване.