В Търговище проверяват правилното изразходване на целевите помощи за отопление
В Търговище проверяват правилното изразходване на целевите помощи за отопление / DarikNews.bg, архив

Повече от 1 100 проверки са извършили служители на дирекция „Социално подпомагане" в Търговище за правилното разходване на помощите за отопление. Посещавани са били и домовете на тези, които са получили помощ за отопление на твърдо гориво.

Общо 5 851 лица и семества са получили целевата помощ от 289,60 лева, каза директорът на „Социално подпомагане" Гергана Георгиева. При извършените проверки не е констатирано недобросъвестно използване на целевата помощ. До момент са извършени 398 проверки на територията, обслужвана от дирекцията в Търговищка община, 723 в Поповско и най-малко - 22 проверки в Омуртажка община.

Според Георгиева,  предстои да бъдат проверени и семействата, които са ползвали енергийни помощи. За целта е подписано споразумение между Агенцията за социално подпомагане и електроразпределителните дружества в страната, които до края на май трябва да предоставят информация за неплатени задължения и прекъсване на електрозахранването през отоплителния сезон. След това служители на дирекцията ще извършат служебна проверка за целесъобразното разходване на парите за електрическа енергия.