Денят на Търговище
Денят на Търговище / Борислав Курдов, архив
Денят на Търговище
97346
Денят на Търговище
  • Денят на Търговище
За четвърта поредна година днес ще бъде отбелязан Денят на Търговище. Празникът съвпада и с откриването на 241-вия традиционен пролетен панаир в града. Повече от 100 фирми се представят на „Изложение Търговище 2018”, а още толкова се включват с атракциони и сергии с лакомства на Веселия панаир.
Отново днес в Търговище се открива и 19-тият Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса”

 
 Празничната програма за Деня на Търговище започва в 9.30 часа д ритуал за издигане на знамената на централния площад „Свобода”, което ще бъде последвано от награждаването на победителите от конкурса за фоторазказ на общината „Търговище днЕС“.
В 10 часа ще започне и тържественото заседание на общинския съвет в Търговище, по време на което ще бъдат връчени отличията за почетни граждани на археолога проф. Николай Овчаров и местния общественик Радослав Черкезов.
Мажоретният състав към Центъра за младежки дейности и инициативи ще поведе жители и гости в шествие към панаирните зали, където от 11.30 часа ще се състои официалното откриване на 241-вия традиционен пролетен панаир и „Изложение Търговище 2018”.
Панаирната седмица е изпъстрена с множество културни програми и дискусионни форуми. Днес следобед ще започне и тридневният фестивал „С дъх на хляб и мед“, на който местни производители на хляб и хлебни изделия и пчелари ще представят своите производи.
Празникът на Търговище тази година съвпада и с откриването на 19-тия Международен фестивал на спектакли за деца Вълшебната завеса. На сцената на драматичния театър в Търговище свои постановки ще покажат 13 трупи от България и 4 от Хърватия, Италия, Македония и Русия.
Денят ще завърши с концерт на Валя Балканска, Петър Янев, гайдарската група „Орфикус” и дует Ритон. В първите часове на утрешния ден Търговище ще бъде озарено от празнична заря и фойервек-шоу.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.