В ОД на МВР в Търговище взимат мерки срещу купуването на гласове
В ОД на МВР в Търговище взимат мерки срещу купуването на гласове / Борислав Курдов

В областната дирекция на МВР в Търговище няма подадени сигнали за купуване на гласове. Това обяви на нарочна пресконференция днес директорът Георги Николов Според него, броят на такива сигнали се увеличавал в последните дни на кампанията.

Николов разясни и взетите мерки за недопускане на такива престъпления. Създадена е междуведомствена комисия, която ще бъде ръководена от окръжния прокурор в Търговище Драгомир Сяров. „Подадените сигнали ще трябва да се изясняват веднага и в срок до 48 часа ще се докладва в Прокуратурата", заяви директорът на полицията.

По време на изборите за евродепутати, в ОД на МВР в Търговище за били подадени 10 сигнала за купуване на гласове. Началникът на отдел „Охранителна полиция" Димитър Димитров констатира, че подобни проблеми се концентрират главно в малките населени места на областта и ромските квартали. Според него органите на реда вече имат изградена практика за разрешаването им. „Самите субекти обаче стават все по-атрактивни в методите си за закупуване на гласове", каза още г-н Димитров.