Удължават концесионния договор за Летния театър
Удължават концесионния договор за Летния театър / netinfo
Да се удължи срокът, в който Летния театър в Шумен да бъде въведен в експлоатация – това решиха на свое заседание членовете на Постоянната комисия по иконимическа политика към общинския съвет.

Договорът е удължен до 11 май 2009 г. , а не до 31 май догодина, както бе предварително предложено в докладната записка. Ако определеният срок не бъде спазен, концесионерът ще бъде санкциониран, а договора разтрогнат, уточниха членовете на комисията.

По време на заседанието присъства и концесионерът Николай Николов , който обоснова внесеното от него искане за влагане на допълнителни 500 000 лв. инвестиции и удължаване на концесията. Тези пари ще бъдат вложени за изграждането на басейн, който ще е част от Релакс център , както и за цялостно завършване на сцената на Летния театър в Шумен.

Николов обясни, че е възможно предвидени 500 000 лв. да не са достатъчни за тези дейности, но посочи, че е негов ангажиментът да осигури още средства, ако това е необходимо. Общият размер на инвестициите по концесионния договор се равняват на 2 500 000 лв., след актуализацията, направена днес.