“Училището – желана територия на ученика” в Търговище
“Училището – желана територия на ученика” в Търговище / Диляна Стойчева
11 разработки на преподаватели от община Търговище ще бъдат представени на областния кръг на конференцията “Училището – желана територия на ученика”. Той ще се състои на 18 и 19 март в концертната зала на читалище “Напредък”. Неговата цел е да покаже успешни училищни практики, включващи активно децата в обучителния процес, превръщащи ги в партньори на учителите.

ІІ СОУ “Проф. Никола Маринов” ще се включи с разработка на тема “Флаш приложение”. Тази на преподавателите от І СОУ “Св. Седмочисленици” е насочена към някои приложения на информационните и компютърни технологии в обучението по математика.

Учители от І ОУ “Христо Ботев” са насочили вниманието си към обучението по английски език и по-специално към това как изграждането на четивна техника да носи не само умение, но и удовлетворение на учениците. Ролята на словесната игра в обучението по религия в начален етап, разглежда представената положителна практика от екип на ІІ ОУ “Н.Вапцаров”. “В училище поспри – нещо сътвори” е темата на преподаватели от ІІІ ОУ “П.Р.Славейков”.

СОУ за деца с увреден слух “Св.Иван Рилски” ще се представи в регионалната конференция с две разработки, споделящи положителен опит за работа с ученици, живеещи с такъв тип увреждания.

Изложението на педагозите от Професионалната гимназия по икономическа информатика “Джон Атанасов” е насочено към информационно-комуникационните технологии - територия желана и завладяна от учениците. Гимназията по туризъм и хранително-вкусови технологии “Алеко Константинов” ще се включи с темата “Професионалните конкурси и състезания – място за лична изява и мотивация на ученика за учене.”

Центърът за работа с деца, като място за развитие на извънучилищни форми на обучение, ще се представи с разработка, насочена към танцовото изкуство - привлекателна форма на обучение с дълготраен ефект.