Три са версиите за смъртта на главния счетоводител на ОДП - Търговище
Три са версиите за смъртта на главния счетоводител на ОДП - Търговище / netinfo
Прокуратурата работи по три версии за смъртта на главния счетоводител на Областна дирекция „Полиция” – Търговище, това съобщи за Дарик военно -  окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. 52-годишният Тодор Тодоров бе открит мъртъв в кабинета си около 11:00 ч. вчера. Той се е застрелял със служебния си пистолет „Макаров”.

Владимир Чавдаров каза за още, че версиите са за убийство, самоубийство и нещастен случай. Според него обаче, събраните веществени доказателства и огледа на мястото на инцидента сочат, че се касае за самоубийство. Прокурор Чавдаров каза още, че куршумът, с който се е застрелял Тодоров, е влязъл през дясното слепоочие и излязъл през тила. Той уточни, че ще бъдат направени множество експертизи – дактилоскопска, съдебно-медицинска и посмъртна психиатрична. Дактилоскопската експертиза ще покаже дали Тодор Тодоров е стрелял сам със служебния си пистолет.

Дарик научи, че в момента ревизори от МВР правят финансова ревизия на полицията в Търговище. Владимир Чавдаров уточни, че до сега проверяващите не са открили нарушения, но въпреки всичко те ще бъдат разпитани, за да се отхвърли версията, че Тодоров се е самоубил, заради финансови злоупотреби.

Подробностите, чуйте в интервюто с прокурор Чавдаров.