/ dariknews.bg
44-годишният Йордан Г. от Плевен е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за причиняване смъртта на двама души в тежко пътно-транспортно произшествие, съобщиха от Апелативна прокуратура. 

Пътният инцидент е станал на 21 октомври 2016 г. около 12:00 часа, близо до шуменското село Развигорово. Подсъдимият управлявал автомобил „Опел Корса“. На предната седалка се возела приятелката му. В лентата за насрещно  движение пътувал автомобил „Рено туинго“, управлявано от свидетел по делото. До него се возел баща му.

Челен удар отне живота на жена край Развигорово, прати трима души в болница

Когато двата автомобила според автотехническата експертиза се намирали на разстояние около 83 метра един от друг, Йордан Г. навлязъл в лентата за насрещно движение. От челния удар двете коли се завъртели на пътя.

В резултат на пътното произшествие и причинената несъвместима с живота травма – разкъсване на аорта, 43-годишната приятелка на Йордан починала.

Смъртта на 78-годишния пътник в другия автомобил била в резултат на травма на гръбначния стълб, довел до развитието на остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.

Катастрофата край Развигорово взе втора жертва

Нито един от двамата водачи на автомобили не бил употребил алкохол. Подсъдимият Йордан Г. е бил осъждан и реабилитиран за шофиране след употреба на алкохол. От 1998 г., когато е придобил правоспособност да управлява МПС, той бил санкциониран многократно за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде наказан с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.