/ netinfo
Възпитаниците на СК "Зан-Шин" участваха в спортен, културно-образователен лагер по традиционни бойни изкуства, съобщиха от клуба.

Мероприятието бе проведено сред прекрасните условия, които предлага Шуменско плато и шуменската природа. Наред с практиката по айкидо и други традиционни бойни изкуства, трениращите разискваха теми свързани общочовешките ценности и взаимоотношения.

Събеседваха по теми като: „Новите технологии- полза и вреда”, „Виртуалният свят – опасности”, „Природа – човек – здраве”, „Движението и ползата от него”, „Човешките взаимоотношения”, „Айкидо и другите бойни изкуства”.

Зан Шин
netinfo


Трениращите бяха подложени на различни изпитания, свързани с контакта с природата. Получиха практически напътствия за живота, оцеляването и търсенето на успеха.

Практикуваха техники от раздел Букиваза Айкидо(техники с дървен меч и тояга). Напредналите упражниха някой традиционни методи за боравене с катана (традиционен японски меч). Множество упражнения, под формата на игри измориха най- малките и подобриха техния усет за дистанция, баланс, сила и издръжливост. Сутрешната „Слънчева ката” (сутрешна гимнастика), възстанови силите и помогна за допълнителното енергитизиране и каляване на тялото и стимулиране на духа.

Зан Шин
netinfo


За финал в имровизираното дохио ( настилка за сумо), всеки получи възможност да отправи предизвикателство към другите и да се изправи в битка по правилата на сумо. За колективният дух допринесоха и родители на най-малките участници, които се включиха в част от мероприятията и дискусиите.

Следващото подобно начинание сме планирали извън шуменски регион, морски културно-образователен лагер по самоотбрана, който по предварителен разчет ще се проведе на Устието на Камчия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари