Шуменската филхармония и талантлив пианист със съвместен концерт
Шуменската филхармония и талантлив пианист със съвместен концерт / netinfo

Държавна филхармония-Шумен ще изнесе концерт под диригентството на Калина Василева и солист Паскал Паскалев - пиано в зала „проф. Венета Вичева" на 2 юни от 19:05 ч. В програмата публиката ще може да чуе „Скерцо" из „Сън в лятна нощ" на Феликс Менделсон, един от най-обичаните и прочувствени клавирни произведения - Концерта за пиано и оркестър на Роберт Шуман в ла минор и Симфония №4 „Италианска" отново от Менделсон.

Паскал Паскалев е роден през 1991 г. в Пловдив. Започва обучението си по пиано на 11-годишна възраст при Мария Груева, след което продължава в Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков" гр. Пловдив в класа на Елена Тасева. Посещава редица майсторски класове в България и чужбина. През 2014 г. завършва Националната музикална академия „Панчо Владигеров".

Взима участие в конкурси и фестивали в страната и чужбина самостоятелно, като солист на симфонични оркестри и участник в камерни ансамбли. Концертирал е в Германия, Унгария, Франция и др. Носител е на награди и отличия.

Паскал Паскалев е една от младите надежди на България, на която и предстои дълъг и успешен творчески път.