/ арест / ThinkStock/Getty Images
44-годишният Лъчезар Георгиев от Шумен е бил приведен в ловешкия затвор на 12 април тази година, след като години наред се е укривал от българското правосъдие за изпълнение на влязла в сила присъда.

Връщат делото срещу шуменец, убил и разфасовал жена си

С обвинителен акт на Районната прокуратура в Шумен Георгиев бил предаден на съд за причинена средна телесна повреда на свой роднина. С присъдата на Шуменския районен съд е приведена и предишна условна присъда на Георгиев за изнудване, по която бил осъден на 1 година лишаване от свобода. Съдът определил той да търпи общо наказание от 3 години лишаване от свобода в затвор.

Докато делото срещу Георгиев се разглежда от втората съдебна инстанция – Шуменския окръжен съд, мъжът напуснал България. На 12 юли 2013 год. Районната прокуратура в Шумен издала европейска заповед за арест, за да бъде установено местонахождението на Лъчезар.

Рали пилотът, предизвикал инцидента в Шумен - издирван и с влязла в сила присъда

На 16 септември 2014 год.. той бил установен във Великобритания. Започнало производство по ЕЗА, което продължило няколко години. Властите във Великобритания поискали уверения от

България за условията в местата за лишаване от свобода, като кореспонденцията между съдебните власти на двете страни стигнала до коментар на квадратните метри на затворническите килии. Делото все още не е приключило.

Оставиха за постоянно в ареста шуменеца, обвинен че примамвал деца във Фейсбук

Междувременно Лъчезар Георгиев пътувал във Франция. Там, на 21 февруари тази година е задържан от френските власти, които го предавали на 12 април в България. Влязлата в сила присъда вече е приведена в изпълнение. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари