Шумен вече е празнично украсен
Шумен вече е празнично украсен / снимки: Дарик-Шумен

Шумен вече е празнично украсен. Тази вечер грейна и украсата на коледната елха в града. За церемонията специално пристигна и Дядо Коледа, който кацна с хеликоптер на покрива на шуменския театър, а след това се спусна на площада, за да поздрави висчки деца с наближаващите празници. Джуджетата на добрия старец също присъстваха на празничната сцена, като те пристигнаха с кабриолет натоварен с многобройни подаръци.

Кметът на Шумен Красимир Костов тържествено „запали" светлините на празничната елха и пожела на шуменци и децата им да останат заредени с коледно настроение.

„Честити дни на топлина и обич, в които със светли надежди семействата се събират с любимите си хора около трапезата. Дни, в които трябва да има радост и настроение! В сърцата на всички трепти вяра за благополучие и по-добър късмет, за много здраве и за берекет. Скъпи съграждани, създайте си красива и весела Коледа, а вие, мили деца да получите най-желаните подаръци! Нека бъде светло навсякъде - и в сърцата ни, и в домовете ни, и в града ни", каза още в словото си градоначалникът.