Арена Шумен
Арена Шумен / dariknews.bg
СК “Шуменска крепост” отново ще бъде домакин на кръг от Държавния шампионат по кикбокс в стил лоу кик. За поредна година нашият град ще събере най-добрите бойци в този стил, които ще се борят за званието шампион на България.

Събитието е организирано под егидата на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. То ще се проведе в Арена "Шумен" на 7 и 8 март, а на 6 март ще бъде предсъстезателния кантар и жребия за турнира. Двубоите ще стартират от 10 ч. и в двата дни от уикенда.

Очаква се участието на близо 200 състезатели. Домакините ще бъдат представени от над 20 свои възпитаници, като точната бройка на участващите ще се определи в процеса на подготовка. Треньорският щаб за това състезание ще бъде воден от старши треньорът Галин Методиев с помощници Християн Тотев, Пламен Борисов, Иван Иванов и Фахри Фахрединов.

На шампионата ще бъдат раздадени и награди - за най-техничен състезател, най-добър рефер/съдия и най-добър отбор на турнира. Шумен за първи път бе домакин на такъв форум през април 2011 г. Оттогава не е минавала година без първенство в града, като през изминалата 2019 г. имаше два такива турнира. За състезанието, което отначало се провеждаше в спортна зала "Младост", а две години бе и в спортен комплекс "Плиска", пристигат кикбоксьори от цялата страна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.