ШУ и Петербургският държавен университет подписаха договр за сътрудничество
ШУ и Петербургският държавен университет подписаха договр за сътрудничество / netinfo

Договор за сътрудничество между Факултета по хуманитарни науки и Факултета по филологии и изкуства към Държавния университет в Санкт Петербург бе сключен преди дни, съобщават от пресцентъра на университета в Шумен. На работно посещение в руския град бяха деканът на ФХН към ШУ доц. Стоян Витлянов и зам.-деканът доц. Валентина Аврамова.

Договорът предвижда взаимна размяна на преподаватели, докторанти и студенти за научно-изследователска работа и усъвършенстване качеството на обучението.

Двете академични общности ще работят заедно в сферата на съвместни научни проекти и участие в научни форуми. Обсъжда се възможността за размяна на учебна и научна литература на български и на руски език.

Представителите на Шуменския университет имаха работни срещи със зам.-декана на Петербургския факултет доц. М. Марусенко и преподаватели от катедрата по славистика за уточняване на работна програма за текущата календарна година. Предстои размяна на студенти за срок от две или три седмици, които ще имат специална програма за пребиваване и частично обучение за усъвършенстване на чуждия език.